luni, 8 aprilie 2013

Tom Sawyer (2011)


Mark Twain a reuşit să dea naştere acum aproape 200 de ani unor personaje extrem de îndrăgite de copii: Tom Sawyer şi Huckleberry Finn. În ciuda faptului că în anumite ţări romanele au fost interzise după publicare, din cauza jargonului folosit, în prezent acestea sunt lecturi obligatorii în şcoli.

De-a lungul timpului au fost făcute numeroase ecranizări după ele, dar acest lucru nu ne-a împiedicat să aşteptăm cu entuziasm noua ecranizare a regizoarei germane Hermine Huntgerburth. Personal, eram curios cum arată filmul în germană.

Sinopsis
Tom Sawyer este un copil orfan rămas în grija mătuşii sale Polly. Împreună cu prietenul său Huckleberry Finn, „reuşeşte” să se pună în tot felul de situaţii – cum ar fi apariţia pe neaşteptate la propria înmormântare. Are abilităţi de a îi face pe ceilalţi să muncească în locul lui şi chiar să fie răsplătit pentru asta.

Cei doi asistă la o crimă comisă de Joe Indianul şi pusă în spinarea lui Muff Potter dar le e frică să spună ce au văzut chiar dacă li se face milă de cel acuzat şi au remuşcări de conştiinţă.

Despre film
În mare, avem de a face cu un film bunicel ce are uşoare urme de umor. I-aş da un minus mare pentru faptul că l-au vopsit pe faţă pe Benno Furmann pentru a arăta ca un indian, iar decorul e mult prea nou. Se vede de la distanţă că acele case nu au fost locuite şi sunt făcute doar pentru ca un regizor să tragă câteva imagini. Hainele sunt şi ele prea curate ca să nu zic prea noi. Mă îndoiesc că Tom şi Finn erau tot timpul impecabili, fără pete de noroi.

Imaginea e una de o calitate superioară. Muzica de pe fundal îmi place – un fel de muzică country germanizată. Actorii interpretează corect.

Punctual
Scenariul: bun dar se putea şi mai bine.
Coloana sonoră: mi-a plăcut
De remarcat: mătuşa Polly, arată foarte bine pentru o mătuşă J
Consum alcool: DA (dar dar pune oarecum consumul alcoolului într-o postură negativă)
Limbaj vulgar: NU
Nuditate: NU
Sex: NU
Replici memorabile: NU (poate doar aceea în care Joe răspunde cu „Acasă e acolo unde ne sunt morţii” la o întrebarea a mătuşii Polly)



Anul apariţiei: 2011
Nota: 7,4 / raft D
Regia: Hermine Huntgeburth
Cu: Louis Hofmann, Benno Furmann
Gen: aventuri, familie
Limba: germană

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu