luni, 10 decembrie 2012

The Green Mile (1999)


Astăzi, 10 decembrie 2012, actorul american Michael Clarke Duncan ar fi trebuit să împlinească 55 de ani dacă nu ar fi decedat la începutul lunii septembrie. Acesta suferise un infarct, după care nu şi-a mai revenit complet, cu aproape opt săptămâni înaintea decesului.

Am ales să scriu acum despre „The Green Mile” deoarece pelicula, împreuna cu ceea ce povesteam mai sus, ne demonstrează încă o dată că viaţa bate filmul.

În film, Duncan se afla la primul său rol principal şi îl interpreta pe John Coffey, un prizonier masiv, înalt de peste doi metrii, condamnat, în urma unei erori judiciare, pentru uciderea brutală a două fetiţe. Acesta avea puteri paranormale şi capacitatea de a scoate suferinţa şi boală din oameni, vindecându-i astfel. În viaţa reală exact asta nu a putut să facă: să îşi salveze propria viaţă.

Pelicula este o adaptare a celebrului roman al lui Stephen King, publicat în 1996. Acţiunea se petrece în anul 1935, în sectorul condamnaţilor la moarte al unei închisori din SUA şi dezvoltă povestea unui gardian (Tom Hanks) ce infiripă o relaţie neobişnuită cu cel despre care vorbeam.

Filmul e regizat de regizorul francez, Frank Darabont, cel care şi-a pus semnătura şi pe „The Shawshank Redemption” sau, cum e cunoscut la noi, „Închisoarea îngerilor”.




Anul apariţiei: 1999
Nota mea: 8,9 / raft B
Premii: 4 nominalizări la Oscar şi una la Globul de Aur în 2000
Regia: Frank Darabont
Cu: Tom Hanks, Michael Clarke Duncan
Gen: crimă, dramă
Limba: engleză
S-ar putea să vă placă şi: „The Shawshank Redemption” (1994)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu