duminică, 24 aprilie 2016

Girl With Pearl Earring

Povestea filmului porneste de la un tablou real, pictat de un pictor care a existat in realitate. Ma refer aici la Girl with a Pearl Earring de Johannes Vermeer pictat in jurul anului 1665, pe care il puteti vedea mai jos.
Nu pot spune ca e unul dintre tablourile care sa imi atraga atentia in mod deosebit, dar daca o sa vedeti filmul, va veti putea bucura ochiul cu cateva picturi reusite.
Ma simt nevoit sa ii atentionez pe cei care au gand sa vada filmul ca nu vor avea parte decat de o poveste de dragoste cel mult plantonica, iar actiunea filmului se dezvolta greoi, asa ca e nevoie de multa rabdare. Sunt multe momente in care nu exista dialog, acesta fiind inlocuit de un limbaj non-verbal, prin gesturi, expresii ale fetei etc.
Asadar daca vedeti filmul ca pe o arta, ar trebui sa ii dati o sansa. Daca va asteptati doar la efecte speciale, nu vi-l recomand.

Sinopsis

Griet e o tanara ce provine dintr-o familie cu greutati, in care cel care ar trebui sa intretina casa e invalid. Ca urmare, aceasta se vede nevoita sa munceasca, ca menajera, in casa unui pictor din Olanda secolului VII, aflat in criza de inspiratie si cu buzunarele goale.
Frumusetea, dar si inocenta ei, ii redau inspiratia lui Vermeer si acesta poate crea din nou. Cel care ii cumpara tablourile, van Ruijven, observa o atractie deosebita intre pictor si Griet si „ii propune” sa i-o picteze.
Totul pare destul de simplu, insa sotia lui Vermeer si prejudecatile acelor vremuri complica suficient lucrurile.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu