duminică, 7 iulie 2013

Dexter, sezonul 3

In mare, sezonul 3 nu vine cu nimic diferit fata de sezonul anterior, in ceea ce priveste dinamica sau tensiunea acestuia. Episoadele 10 si 11 mi-au starnit insa un interes aparte pentru ca am avut senzatia ca scenaristii au apasat putin pe acceleratie.

In ceea ce priveste scenariul, pot spune ca acesta nu mai are aspectul liniar din primele doua sezoane, fiind oarecum bifurcat. Numarul personajelor noi e mai mare, iar firul epic se intinde in mai multe directii. Dexter ajunge sa isi faca noi prieteni, ii surade ideea de a se insura, e pus in postura de a decide daca va fi sau nu tata etc.

Sinopsis
In incercarea lui de a ucide un criminial, Dexter omoara din greseala o alta persoana, incalcandu-si codul, neverificand daca victima a comis crime. Se dovedeste ca cel ucis era fratele unui procuror, Miguel Prado, si membru al unei familii influente in oras.

Chiar daca lucrurile par a i se „infunda”, Dexter ajunge sa se imprieteneasca cu Miguel, iar in timpul liber sa joace golf cu acesta si sa ucida criminali...pentru inceput. Mai tarziu, Dexter isi da seama ca noul sau prieten incepe sa isi elimine proprii dusmani, chiar daca acestia nu au comis nici o crima. Din acest moment, intre cei doi incepe un meci de sah in care nu exista posibilitatea unei remize.


Anul aparitiei: 2008
Numar episoade: 12
Nota: 8,4 / raft B
Cu: Michael C. Hall
Gen: crima, mister, thriler
Limba: engleza

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu