miercuri, 26 decembrie 2012

Hachiko: A Dog`s Story (2009)


     „Hachiko: A Dog`s Story” este cel mai emoţionant film despre loialitatea animalelor pe care l-am văzut până acum. Pelicula se bazează pe o poveste adevărată petrecută în Japonia în prima partea a secolului XX şi este un re-make al altui film japonez din 1987 – Hachiko Monogatari.


Parker Wilson (Richard Gere) este un profesor universitar care face în fiecare zi naveta cu trenul pentru a ajunge la serviciu. Într-o zi, găseşte în gară un câine pe care îl aduce acasă şi de care se ataşează foarte mult. Ani de-a rândul, câinele îl însoţeşte în fiecare dimineaţă până la gară şi îl aşteaptă în fiecare seară la aceeaşi oră şi în acelaşi loc să se întoarcă de la facultate.

Într-o zi nefericită, Parker are un atac de cord şi decedează în timp ce predă. Timp de nouă ani, Hatchicho merge zi de zi la gară pentru a-şi întâmpina stăpânul chiar dacă acesta nu se va mai întoarce niciodată.

Chiar dacă vorbim de un film extrem de simplu şi scurt, el ne spune povestea unui câine ce ne predă o lecţie de viaţă despre iubire, loialitate şi compasiune.



Anul apariţiei: 2009
Notă: 8,2 / raft B
Regia: Lasse Hallstrom
Cu: Richard Gere
Gen: dramă, familie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu